گیربکس حلزونی Manchester


گیربکس حلزونی یا گیربکس کتابی به گیربکس های دو دنده میگویند که قسمت اول آن

مارپیچ و قسمت دوم آن دنده نامیده می شود.با توجه به حساسیت مارپیچ جنس آن از

فولاد است و برای دنده از جنس برنز استفاده می شود.بخش مهم در گیربکس حلزونی به

خصوص گیربکس حلزونی Manchester زاویه خروجی آن است که باید به طور دقیق تعیین

شده و این زاویه می بایست در وضعیت ۹۰ درجه قرار بگیرد.

گیربکس حلزونی به دلیل شباهت ظاهری آن به حلزون به این نام شناخته شده است. البته مدل های دیگری با شکل ظاهری مکعبی نیز ارائه شده است. گیربکس حلزونی از یک ماردون و یک چرخ دنده برنزی یا آلومنیومی حلزونی شکل با مقاومت بالا، جهت استحکام و پایداری در شرایط سخت تولید می شود. گیربکس حلزونی از یک هاب کروی، شافت و بلبرینگ تشکیل شده است و امکان اتصال مستقیم شافت به الکتروموتور وجود دارد. جنس بدنه این گیربکس ها غالبا از چدن یا آلومینیوم می باشد و در برابر لرزش و تکان های دستگاه مقاومت بالایی دارد.



ورودی هر دو مدل موتور گیربکس حلزونی به دو صورت هالو شافت و دارای شافت ورودی است. در مدل ورودی شافت برای اتصال الکتروموتور از کوپلینگ استفاده می شود. همچنین این مدل برای اتصال به هندویل نیز مناسب است. در مدل هالو شافت گیربکس به صورت مستقیم با الکتروموتور متصل شده و شافت الکتروموتور به صورت مستقیم و با اتصال فلنج به گیربکس متصل می شود. ورودی گیربکس دنده ماردون فولادی بوده که با دنده خروجی برنجی در تماس است و همزمان با کاهش دور و افزایش گشتاور، وظیفه تغییر 90 درجه ای زاویه خروجی را نیز بر عهده دارد. این خاصیت گیربکس های حلزونی باعث شده که برای نصب روی مخازن میکسرهای کوچک یکی از بهترین انتخاب های طراحان باشد.



نسبت تبدیل در گیربکس های حلزونی گرد از 7 تا 2300 و از توان 0.04 تا 75 کیلووات می باشد. نسبت تبدیل در گیربکس مکعبی از 7.5 تا 100 و از توان 0.25 تا 7.5 کیلووات است. برای دریافت گیربکس مکعبی با نسبت تبدیل بالاتر می توان آن را ترکیب کرد.